Facebook
тел.: 0301 6 40 82
Смолянска професионална гимназия по туризъм и строителство
Смолянска професионална гимназия по туризъм и строителство - град Смолян

Ресторантьорите през новата учебна година с обучение от Испания

Бъдещите ресторантьори в СПГТС „Никола Й. Вапцаров“ вече и с обучение от педагози с испански опит

 

            През учебната 2023/2024 г. учители на Смолянска професионална гимназия по туризъм и строителство „Никола Й. Вапцаров“ ще внедрят добри практики по професия „Ресторантьор“ на базата на испанския опит. Усвояването на чуждестранния опит стана възможно след преминато 5-дневно обучение на педагозите в курортния град Марбея, Испания, организирано от Eurokeycommunity съвместно с Център за развитие и подкрепа на бизнеса през април 2023 г. по програма „Еразъм+“.  

            Работната програма за подобряването компетенциите на участниците включваше практически уъркшопове, наблюдение и обмяна на опит в сродни професионални училища и работодатели в Испания. Запознаха се с работата на училищната администрация, с добри практики в организирането, администрирането, мониторинга и документирането на процеса на дуално образование, с работата на учителите във връзка с разработването на учебни програми за практика в предприятията.          

            Групата смолянски педагози посети разположеното в сърцето на града яхтено пристанище на Марбея, усети приятната атмосфера на плажовете, бийч баровете, вкусната храна и магазините на световно известни брандове. Това място е една от най-желаните туристически дестинации. А много вероятно е, докато се разхождаш, да се разминеш с някоя знаменитост.

            Учителите от СПГТС „Никола Й. Вапцаров“ се потопиха в морския свят на иберийската кухня, която има много добра репутация в кулинарията. Опитаха от разнообразните традиционни ястия – свежи зеленчуци, пресни сардини и току-що уловени морски дарове. А съчетанието им с емблематичната за Испания сангрия – ароматизирана и подсладена винена напитка, предизвикаха истинска гастрономическа наслада.

Ресторантьорите през новата учебна година с обучение от Испания - Изображение 1Ресторантьорите през новата учебна година с обучение от Испания - Изображение 2Ресторантьорите през новата учебна година с обучение от Испания - Изображение 3Ресторантьорите през новата учебна година с обучение от Испания - Изображение 4Ресторантьорите през новата учебна година с обучение от Испания - Изображение 5Ресторантьорите през новата учебна година с обучение от Испания - Изображение 6Ресторантьорите през новата учебна година с обучение от Испания - Изображение 7Ресторантьорите през новата учебна година с обучение от Испания - Изображение 8