Facebook
тел.: 0301 6 40 82
Смолянска професионална гимназия по туризъм и строителство
Смолянска професионална гимназия по туризъм и строителство - град Смолян

Културни и спортни мероприятия се провеждат в гимназията

Спортни дейности за здравословна грижа
 
Със старта на новата учебна година започнаха засилени спортни и културни дейности с активното участие на учениците от СПГТС "Никола Й. Вапцаров" - Смолян. Освен игровите мероприятия, свързани с Европейския ден на спорта в края на септември и началото на месец октомври 2020 г., учениците с голям интерес посещават часовете за допълнителни спортни дейности. Чрез участието си в спортните игри по футбол и волейбол гимназистите увеличават своята двигателна активност, пряко обвързана със здравословното им състояние. Спортът е отлична възможност за превенция срещу тютюнопушенето и употребата на алкохол. Той е условие за преодоляване на неблагоприятните тенденции в здравословното състояние на подрастващите, последица от недостатъчната двигателна активност.
Друга група ученици, любители на изкуството, с интерес посещава театралните и танцовите постановки от фестивала "Забранено за възрастни", който се провежда през този месец в РДТ - Смолян.
Изобщо пълноценно и полезно запълнени са следобедите на подрастващите от Гимназията по туризъм и строителство, а каква по-добра идея да прекараш добре свободните мигове, да освежиш ума си и да бъдеш по-продуктивен!
Културни и спортни мероприятия се провеждат в гимназията - Изображение 1Културни и спортни мероприятия се провеждат в гимназията - Изображение 2Културни и спортни мероприятия се провеждат в гимназията - Изображение 3Културни и спортни мероприятия се провеждат в гимназията - Изображение 4Културни и спортни мероприятия се провеждат в гимназията - Изображение 5Културни и спортни мероприятия се провеждат в гимназията - Изображение 6Културни и спортни мероприятия се провеждат в гимназията - Изображение 7Културни и спортни мероприятия се провеждат в гимназията - Изображение 8