Смолянска професионална гимназия по туризъм и строителство
град Смолян

Започна новата учебна година с тържество

Новата учебна 2019/2020 година в СПГТС "Никола Й. Вапцаров" бе обявена за открита!

Днешната дата 16.09.2019 г. отбеляза 49-тото откриване на новата учебна година в СПГ по туризъм и строителство - Смолян. Дворът на училището бе изпълнен от ученици, учители и родители, дошли да споделят едно ново начало.
Празникът започна по традиция с издигане на националното знаме под звуците на химна на страната и тържественото посрещане на училищното знаме.
Директорът на гимназията госпожа Антоанета Караджова поздрави всички ученици, учители, служители и родители и им пожела успешна учебна година. Поздравления отправиха и официалните гости - г-н Момчил Николов от Община Смолян и г-жа Теодора Щерева от РУО-Смолян.
Поздравителни адреси по повод първия учебен ден прозвучаха от Милена Дамянова – Председател на Комисията по образованието и науката в 44-то Народно събрание, Мария Семерджиева - началник на РУО - Смолян, Татяна Бошнакова - директор на РЦПППО - Смолян. Поздравления бяха получени и от десетки организации, издателства и висши училища.
Приветствие към учителите и учениците от името на новопостъпилите осмокласници отправи Симона Поповска от 8 а клас. Всички бяха посрещнати с питка и мед и с пожеланието на директора на гимназията да им върви по вода.
И отново коридорите на училището се изпълниха с веселата глъчка на стотици млади хора, които бързаха да влязат в класните стаи. Новоприетите ученици получиха като подарък за „добре дошли“ комплекти ученически пособия с китка здравец. За поредна година учениците от паралелката по професия "Строителен техник" бе уважена лично от представител на Камарата на строителите като ги поздрави и им раздаде подаръци, полезни за бъдещата професия.
Спорна и ползотворна нова учебна година!