Смолянска професионална гимназия по туризъм и строителство
град Смолян

Жест от наши ученици към медиците на първа линия

Учениците от Професионалната гимназия по туризъм и строителство в Смолян приготвиха топъл обяд за медиците на първа линия в МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“. 

Днес бяха приготвени 45 порции, предназначени за персонала на здравното заведение, борещ се с Covid-19. Благотворителната инициатива ще продължи 2 седмици. 

Храната е приготвена в учебния ресторант на гимназията, а благотворителният жест е съвместна инициатива на областната администрация и Регионалното управление по образование.

„Искам да изразя огромната благодарност не само на ръководството на болницата, а и на всички лекари, сестри, санитари, доброволци, за това, че правят със собствените си ръце обяд за нас. Радваме се, че в тази ковид-обстановка расте такова поколение. Адмирации за учениците, учителите и директора на гимназията“, заяви главната сестра на болницата Диана Сурова.

От областната управа уточниха, че инициативата може да продължи и след втората седмица, ако се включат и дарители.

„Тези деца са пример за всички нас и показва, че в тези трудни времена е хубаво да бъдем единни. Благодарим от сърце. Те ще зарадват днес 45 работещи на първа линия в нашата болница“, посочи Добринка Белева-организатор по храненето в болницата.

Директорът на гимназията по туризъм Антоанета Караджова обясни, че инициативата е на областния управител Недялко Славов. „Ние прегърнахме идеята и заедно генерирахме едно добро дело, което трябва да бъде за медиците – хората, които са на първия фронт и дават всичко от себе си. С този кулинарен комплимент да направим пълно признание към тях за начина, по който работят“, допълни Караджова.