Смолянска професионална гимназия по туризъм и строителство
град Смолян

Зрелищно тържество "На добър път", зрелостници

На добър път!
 
С тези думи Смолянска професионална гимназия по туризъм и строителство „Никола Й. Вапцаров“ тържествено изпрати днес своите зрелостници от професия „Ресторантьор“. Тържеството бе открито в 12.00 часа с посрещането на абитуриентите, гръмкия химн на Република България, издигане националния трибагреник и внасяне на училищното знаме, което бе предадено на новия знаменосец с поръката да пази честта на знамето и училището.
Приветствено слово изнесе директорът на училището Антоанета Караджова.
Музикално-поетичната програма и тази година бе поверена на старшия учител по БЕЛ – Цветан Шукеров. Блестящо се справиха водещите на програмата. Усмивки, снимки, пъстри балони и цветя изпълниха двора на училището. Абитуриентите, учителите и родителите бяха поздравени от зрелостник, която произнесе силно благодарствено приветствие, с което дълбоко трогна присъстващите. Прозвучаха и силни думи от името на родителите на завършващите ученици.
След прощаването с училищното знаме, дванайсетокласниците за последен път се прегърнаха на училищния праг с мълчаливата клетва – да се срещнат отново. В небето полетяха балоните, надписани с желанията и мечтите на абитуриентите. Празникът завърши с хоро в училищния двор с удивителното изпълнение на родопски народни песни от фолклорно-битовата група от ученици на гимназията.
Екипът на СПГТС пожелава на своите абитуриенти успешен старт в живота и в бъдещата професионална реализация! На добър час, Випуск 2022‘!