Смолянска професионална гимназия по туризъм и строителство
град Смолян

Инициативи за 19 февруари

Духът на Левски е в нашата гимназия...

 

На 19 февруари 2017г. отбелязваме 144 години от гибелта на Васил Левски. Дяконът е  големият идеолог и неуморният организатор на българската национална революция, а българите се покланяме пред великото дело на Апостола на свободата.

С редица инициативи СПГТС отбелязва годишнината. В днешния петък 17.02.17г., точно в 12.00 часа, в 9 клас г-ца Е. Боеклиева /учител по история/ прочете одата „Левски“ на Иван Вазов и откри специално подготвения от нея кът за Левски във фоайето на училището. Произведението прозвуча и в 11 и 12 клас от учениците Кристиан Стефанов и Емил Грошев, които са лауреати от миналогодишния конкурс за „Най-добър четец“, а част от одата бе прочетена и от г-жа А. Лелчева – учител по теория на специалността. Вълнуващ мултимедиен урок по патриотизъм изнесе в 10 клас и г-н Цв. Шукеров, а гости в часа бяха директорът на училището – г-жа А. Караджова и учителят по практика на специалността – г-жа Я. Бекярова, които имаха възможност да изгледат професионалното актьорско изпълнение на творбата „Левски“ от големия български преподавател и актьор Янко Лозанов.

Инициативите продължават утре 18.02.2017г. с поднасяне на венец от училището ни пред паметника на Васил Левски в смолянския квартал Райково, както и през другата седмица със състезание по лъвски скок.

„Моли се, отче, не за мен, а за отечеството България! Боже, избави България!“  са последните думи на Левски пред свещеника преди екзекуцията, които остават в паметта ни.

 

Вижте снимки >> ТУК << !