Смолянска професионална гимназия по туризъм и строителство
град Смолян

Събитието на месеца - Ден на отворените врати-09 юни 2016г.

За втора поредна година Смолянска професионална гимназия по туризъм и строителство „Никола Й. Вапцаров“ отвори врати за всички ученици, родители, граждани и приятели, за да представи специалностите за новата учебна 2016/2017 година. Целта на тазгодишния Ден на отворените врати от 09 юни 2016г. (четвъртък) бе седмокласници и осмокласници от други училища да се запознаят с възможностите за професионално образование. За тяхното удобство се погрижиха учителите и учениците от гимназията, които бяха подготвили специален кетъринг, включващ майсторски коктейли и невероятни специалитети, приготвени от учениците от 12 клас - професия „Готвач“.

Директорът на гимназията приветства гостите и разясни какви са настоящите и бъдещите цели на гимназията, а също и задачите за повишаване качеството на учебно-възпитателната работа и постигането на още по-големи успехи на националните и международните състезания.

Гостите имаха възможността да участват в специално подготвената за тях  програма. Наблюдаваха интересна презентация с различен снимков материал, в който бяха включени най-важните и значими събития в училищния живот, представени бяха професиите и специалностите за 2016/2017 учебна година, както и част от успехите на възпитаниците. Ученици от IX, XI и XII клас представиха пред бъдещите възпитаници „дългия списък“ с причините, поради които са избрали гимназията и сегашните си впечатления от учебния процес. Те подчертаха, че всички резултати, които постигат учениците в своята учебна дейност, се дължат на екипната работа на професионалния екип от високо квалифицирани преподаватели и страхотните ученици, с които училището разполага. На отделни щандове с практически демонстрации и презентации бяха представени специалностите “Строителство и архитектура” за завършилите седми клас и “Производство и обслужване в заведенията за хранене и развлечения” и “Производство на кулинарни изделия и напитки” за завършилите осми клас.. Истински фурор и бурни аплодисменти предизвикаха демонстрациите на декантиране, сервиране и барманство, а накрая всички опитаха от приготвените с майсторство от възпитаниците на училището вкусотии и безалкохолни коктейли.

Бъдещите гимназисти и техните родители имаха възможността да разгледат училищната база, да се запознаят с преподавателите по основните учебни предмети, с големите постижения и успехи на учениците от СПГТС през изминалата учебна година. Всички си тръгнаха удовлетворени от посещението си, а този Ден им поднесе една незабравима емоция.