Смолянска професионална гимназия по туризъм и строителство
град Смолян

Гимназията с международно участие

НАШЕТО УЧИЛИЩЕ И С УЧАСТИЕ В МЕЖДУНАРОДНО ИЗЛОЖЕНИЕ!

                             Засилената дейност на Смолянска професионална гимназия по туризъм и строителство не остана незабелязана и така се стигна до поканата от Министерството на туризма, Областна управа-Смолян и РИО-Смолян за участието ни в ХII-ото Международно туристическо изложение „Планините на България – гостоприемство в четири сезона“, което се проведе в дните 14 – 17 октомври 2015г., под патронажа на Областен управител – Смолян в к.к. Пампорово.

                             Наред с хотелиери, представители на туристически сдружения, общини, туроператори, гости от Гърция и Турция, учениците и учителите от нашето училище участваха в изложението, което се организира ежегодно в навечерието на скисезона. С изложбени щандове се представиха туристическите региони. Планинските дестинации показаха новости и прогнози за зимния туристически сезон.

                        Представителите на Гимназията ни активно се включиха на третия ден – 16 октомври 2015 /петък/, когато се презентираха и обсъждаха зимни туристически продукти и дестинации: Пампорово, Банско, Боровец и Чепеларе през сезон 2015/2016, както и някои малко познати туристически обекти  и дестинации в България. Всички гости и участници бяхме поздравени лично от министъра на туризма Николина Ангелкова.