Смолянска професионална гимназия по туризъм и строителство
град Смолян

Честито завършване, скъпи абитуриенти 2023

СПГТС-Смолян изпрати своите абитуриенти
 
16 май 2023 г. беше последният учебен ден на ресторантьорите и строителните техници от 12. клас на Смолянска професионална гимназия по туризъм и строителство „Никола Й. Вапцаров“. Младежите бяха тържествено изпратени със специално подготвена програма в двора на училището сред множество гости, ученици, родители и близки на дванадесетокласниците.
Абитуриентите дефилираха в актуални модни колекции, отброявайки годините, прекарани в училище. Те бяха водени от уважавания си класен ръководител Галя Русева. Специалното тържество откриха водещите, като приветстваха и пожелаха на своите приятели успех. Прочувствено слово към зрелостниците произнесе директорът на училището Антоанета Караджова, която заяви увереността си, че те ще успеят в бъдещите си начинания и им пожела здраве, любов и сбъднати мечти. В знак на уважение гимназистите ѝ поднесоха огромен букет с цветя.
Поздравявайки младежите, силни благодарствени думи към учителите от името на родителите на завършващите ученици произнесе г-жа Радка Маринова. Ученикът Радослав Купенов от випуск 2023‘ пък благодари на учителите за търпението през годините, на съучениците и приятелите за милите спомени.
Традиционно се спази и ритуалът по предаването на училищното знаме на единадесетокласниците.
Абитуриентите получиха малки подаръци за спомен – златни медали с логото на випуска и училището. Те уважиха всички учители с цветя, а мечтите им полетяха в небето с пъстри балони, отброявайки до 12 и поздравявайки се със завършването си. Тържеството продължи с много настроение и весели емоции, поздравления, снимки за спомен, общобългарско хоро и наздравици с пожеланието „На добър път!“.