Смолянска професионална гимназия по туризъм и строителство
град Смолян

С награди от журито се завърнаха най-добрите ни готвач и сервитьор

Състезатели на СПГТС "Никола Й. Вапцаров" впечатлиха журито на голям професионален форум

С призови отличия от регионалния кръг на Националното състезание по професии 21-23 март 2024 г. се завърнаха възпитаници на Смолянска професионална гимназия по туризъм и строителство "Никола Й. Вапцаров".
За запомнящата се изява медали и грамоти получиха Борислава Касачкова от 11а клас и Зорка Узунова от 12 клас, състезатели в категориите „Най-добър млад готвач“ и "Най-добър млад сервитьор".
С майсторските си кулинарни умения Борислава Касачкова се нареди сред отличените Топ 20 млади готвачи. Тя демонстрира приготвянето на печена тиква с мус от извара, гарнирана с желирани бонбони от цвекло, трюфели, горски плодове и ядки, основното блюдо бе от балканска пъстърва. Кулинарните си техники, въображение и новаторство ученичката дължи на своя ментор г-жа Катя Чочева. А с отличните си кометенции в сервиза, финес, умения за презентиране и обслужване по концепцията "Грижа за клиента" Зорка Узунова се нареди сред 7-те най-добри сервитьор-сомелиери в Южна България, отлично подготвена от своя ментор г-жа Мая Кисьова.
Професионалният екип на СПГТС „Никола Й. Вапцаров“ заложи на иновативни кулинарни и сервизни техники, което категорично го позиционира сред професионалистите.
Поздравления!