Смолянска професионална гимназия по туризъм и строителство
град Смолян

Старт на новата 2022/2023

В многоброен състав бе открита новата учебната година на днешния празничен 15 септември 2022 г. в СПГТС "Никола Й. Вапцаров".
За 52-ри път в Професионална гимназия по туризъм и строителство - Смолян дворът на училището бе препълнен от ученици, учители и родители, дошли да споделят едно ново начало.
Празникът започна по традиция с издигане на националното знаме под звуците на химна на страната и тържественото посрещане на училищното знаме.
Директорът на гимназията госпожа Антоанета Караджова поздрави всички ученици, учители, служители и родители и им пожела успешна учебна година. Поздравителни адреси бяха произнесени от името на МОН, Община Смолян, РУО-Смолян, Камарата на строителите в България, РИМ "Стою Шишков"-Смолян, ОД на МВР-Смолян и др. Приветствие към учителите и учениците прозвуча и от името на новопостъпилите осмокласници.
И отново коридорите на училището се изпълниха с веселата глъчка на стотици млади хора, които бързаха да влязат в класните стаи. Новоприетите ученици получиха като подарък за „добре дошли“ комплекти ученически пособия.
За поредна година учениците от паралелките по професия "Строителен техник" бяха уважени от Камарата на строителите с подаръци, полезни за бъдещата професия.
Спорна и ползотворна нова 2022/2023 учебна година!