Смолянска професионална гимназия по туризъм и строителство
град Смолян

В многоброен състав започна учебната година

Тържествено бе открита новата учебна година в СПГТС "Никола Й. Вапцаров"
 
Днешният 15 септември 2021 г. отбеляза 51-вото откриване на новата учебна година в Професионална гимназия по туризъм и строителство - Смолян. Дворът на училището бе препълнен от ученици, учители и родители, дошли да споделят едно ново начало.
Празникът започна по традиция с издигане на националното знаме под звуците на химна на страната и тържественото посрещане на училищното знаме.
Директорът на гимназията госпожа Антоанета Караджова поздрави всички ученици, учители, служители и родители и им пожела успешна учебна година. Поздравителни адреси бяха произнесени от името на МОН, РУО-Смолян, Камарата на строителите в България, РЦППО-Смолян. Приветствие към учителите и учениците прозвуча и от името на новопостъпилите осмокласници.
И отново коридорите на училището се изпълниха с веселата глъчка на стотици млади хора, които бързаха да влязат в класните стаи. Новоприетите ученици получиха като подарък за „добре дошли“ комплекти ученически пособия. За поредна година учениците от паралелките по професия "Строителен техник" бяха уважени от Камарата на строителите с подаръци, полезни за бъдещата професия.
Спорна и ползотворна нова 2021/2022 учебна година!