Смолянска професионална гимназия по туризъм и строителство
град Смолян

Честити 140 години Свобода!

 

       СПГТС „Никола Й. Вапцаров“ отбеляза 140 години от Освобождението на България

 

       Днешната тържествена церемония по отбелязване на юбилейната 140-годишнина от Освобождението на България се проведе и с традиционното участие на представителите на Смолянска професионална гимназия по туризъм и строителство „Никола Й. Вапцаров“.

       Проявите започнаха още през изминалата седмица с откриването на специално оформен тематичен исторически кът от преподавателката по история и цивилизация – г-ца Е. Боеклиева, а класните ръководители презентираха в Часа на класа пред учениците разработки по повод Националния ни празник.

       В ранната третомартенска утрин на 2018 г. във фоайето на училището сред учители, ученици и гости на училището, директорът-г-жа А. Караджова произнесе поздравително слово, след това бе оформен изящен венец – знакът за почит на загиналите герои за Освобождението. С него и знаменната група бе даден стартът на организираното от г-н Цв. Шукеров-учител по български език и литература атрактивно шествие от учебната сграда до централния площад в смолянския квартал Устово, където бе поднесен венецът пред паметните плочи на загиналите герои освободители.

      Мисията на този ден е да ни сплотява и пречиства с обич към Отечеството, която ни прави горди българи. Трети март е на само тържествена дата, но и пътеводител към българския собствен облик, с който се открояваме в целия свят.

      Честити 140 години Свобода!