Смолянска професионална гимназия по туризъм и строителство
град Смолян

Гимназията изпрати днес своите абитуриенти

А сега пътят е само един – към върха!

            С тези думи Смолянска професионална гимназия по туризъм и строителство „Никола Й. Вапцаров“ тържествено изпрати днес своите зрелостници от професия „Ресторантьор“. Тържеството бе открито в 12.00 часа с посрещането на абитуриентите, гръмкия химн на Република България, издигане националния трибагреник от Лъчезар Пачелиев-11 клас и внасяне на училищното знаме, което бе предадено на новия знаменосец Георги Янев от 11 клас с поръката да пази честта на знамето и училището.

            Приветствено слово изнесе директорът на училището Антоанета Караджова. На добър час на випуск 2021 пожела и класният ръководител Катя Чочева.

            Музикално-поетичната програма и тази година бе поверена на старшия учител по БЕЛ – Цветан Шукеров. Блестящо се справиха водещите на програмата Андрея Самуилова и Самир Садула от 11 клас. Усмивки, снимки, пъстри балони и цветя изпълниха двора на училището. Абитуриентите, учителите и родителите бяха поздравени от зрелостничката Лиляна Йорданова, която произнесе силно благодарствено приветствие, с което дълбоко трогна присъстващите.  Силни думи от името на родителите на завършващите ученици произнесе г-н Христо Моделов.

            След прощаването с училищното знаме, дванайсетокласниците за последен път се прегърнаха на училищния праг с мълчаливата клетва – да се срещнат отново. В небето полетяха балоните с цветовете на българския трибагреник, надписани с желанията и мечтите на абитуриентите. Празникът завърши с хоро в училищния двор с удивителното изпълнение на родопски народни песни от Василена Георгиева – 10а клас, под съпровода на гайдарите Стилиян Драгнев от 9 клас и госта Райчо Станчев.

            Екипът на СПГТС пожелава на своите абитуриенти успешен старт в живота и в бъдещата професионална реализация! На добър час, Випуск 2021‘!