Смолянска професионална гимназия по туризъм и строителство
град Смолян

Випуск 2024' с високи постижения на тазгодишния ДЗИ по БЕЛ

 

Випуск 2024 с подобрен 4-годишен рекорд

     Тазгодишните зрелостници на Смолянска професионална гимназия по туризъм и строителство "Никола Й. Вапцаров" подобриха рекорд по успеваемост на ДЗИ по БЕЛ отпреди четири години. За високите резултати на матурите допринесе качественото обучение с нестандартност и иновативност по български език и литерутра, което гимназията предоставя на учениците си, както и допълнителните часове разширена подготовка в 12. клас.
     Добра и успешна практика е действащият вече пета година клуб за занимания по интереси "Клуб на грамотността", в който учениците доусъвършенстват езикови знания и умения, овладяват дефицити, свързани с нормите на съвременния български книжовен език чрез практическо прилагане в задачи по формата на Държавния зрелостен изпит по български език и литература.
     Със своите високи резултати от матура 2024 част от завършилите СПГТС "Никола Й. Вапцаров" - гр. Смолян вече са намерили реализацията си като студенти в престижни университети на България.
     Кандидатстващите осмокласници в гимназията по туризъм и строителство могат да разчитат на успехи в подготовката им за НВО и ДЗИ с добрата езикова школа.