Смолянска професионална гимназия по туризъм и строителство
град Смолян

С по-богат професионален и чуждоезиков опит нашите стажанти се прибраха

 
Вече с чуждестранен опит ресторантьорите на СПГТС "Никола Й. Вапцаров" се завърнаха щастливи и удовлетворени
 
       Повече от успешен се оказа международният проект по програма „Еразъм+" в средиземноморския испански курорт Марбея. 20-те специално селектирани ученици от Смолянска професионална гимназия по туризъм и строителство „Никола Й. Вапцаров“ стажуваха в петзвездни хотели под наставничество на титулувани шеф-готвачи. Така младите ресторантьори усвояваха тънкостите на средиземноморската кухня, комуникирайки на няколко чужди езика, което ги амбицира допълнително да надграждат и усъвършенстват чуждоезиковите си познания.
             С първокласна гастрономия гимназистите отразяваха типичния за региона топъл средиземноморски характер.
             След тази полезна практика смолянските ученици се завърнаха с повече самочувствие и увереност в професионалните си възможности дори и в чужда страна, блестящ трамплин за тяхното кариерно израстване.
 
           Този проект е финансиран с подкрепата на Европейската комисия. Тази публикация отразява само личните виждания на нейния автор Смолянска професионална гимназия по туризъм и строителство "Никола Й. Вапцаров" и от Европейската комисия и ЦРЧР не може да бъде търсена отговорност за използването на съдържащата се в нея информация.