Смолянска професионална гимназия по туризъм и строителство
град Смолян

Клуб "Посланици на здравето в хармония с природата" откри представителните изяви по "Твоят час"

 

Започнаха представителните изяви по проект „Твоят час“

 

       И тази година първи с представителна изява в СПГТС „Никола Й. Вапцаров“  бяха момчетата и момичетата от 9 клас при клуб „Посланици на здравето – в хармония с природата“ към проект BG05M20P001-2.004 – „Твоят час“ с ръководител г-жа А. Лелчева. През изминалия понеделник – 19 февруари 2018 година, участниците от клуба представиха интересни и актуални презентации за Дълголетниците Хунзи, Вредните добавки в храните (Е-тата) и Анорексия и булимия, които предизвикаха интерес и въпроси сред гостите.

       Всеки ученик от групата взе индивидуално участие с любопитни факти по темите: Мъдри мисли за здравето; Изкуството да се храним здравословно; Как да прогоним стреса, да подсилим ума; Какво е мястото на „Антиоксидантния коктейл“ в ежедневното ни хранене; Как да прочистим чинията си; Спорт и здраве. Кабинетът, в който се проведе изявата, бе със специално подготвени тематични табла, от които всеки можеше да прочете препоръки за здравословното хранене, както и да разгледа снимки от дейността на клуба.

       Впечатляващ бе финалът на изявата, в който имаше томбола с въпроси от самото представяне и награди – биохрани (плодове, зеленчуци, ядки и др.). Изобщо създаде се добро настроение и приятна атмосфера сред гостите – г-жа А. Караджова, г-жа Р. Хаджиева, г-жа Т. Евтимова, г-жа В. Чилингирова и ученици от 8 до 12 клас. Така, след неусетно изминалите два часа, полезното се съчета с приятното, а всички преживяха приятни емоции и останаха позитивно заредени.