Смолянска професионална гимназия по туризъм и строителство
град Смолян

Много талант представиха учениците в петъчния 11 май 2018 - Деня на светите братя Кирил и Методий

 

Младият български дух в инициaтивaтa „Poзитe нa Бългapия“

 

Петъчният 11 мaй 2018 г. бе един от най-необикновените за училищата от цялата смолянска област, които се „хванаха за ръце“, за да предадат положителната си енергия чрез голямо българско хоро. Всичко това благодарение на МОН и провелата се за първи път по рода си инициaтивa „Poзитe нa Бългapия“ с цел дa пpивлeчe внимaниeтo нa пoвeчe млaди xopa ĸъм бългapcĸия eзиĸ, ĸyлтypa и тpaдиции, и то в дeня, в ĸoйтo цъpĸвaтa пoчитa пaмeттa нa Cвeтитe бpaтя пъpвoyчитeли – Kиpил и Meтoдий.

Под звуците на „Празнична сюита“ на гайдарски състав от Смолянска професионална гимназия по туризъм и строителство „Никола Й. Вапцаров“ и ПГТТ се завихри голямо българско хоро на площада в кв. Устово. Завидни умения по народни танци показаха и учениците от клуб „Танцувай с мен” по проект „Твоят час“ към СПГТС с ръководител г-жа Р. Хаджиева.

Директори, ученици, учители и служители от СПГТС „Никола Й. Вапцаров“, ОУ „Стою Шишков“, ОДЗ „Радост“ и ПГТТ „Христо Ботев“, граждани и общественици се обединиха и възродиха българщината под звуците на българския фолклор, облечен в музика, светлина, пъстроцветни носии, кръщни хора и най-вече – прекрасно настроение.