Смолянска професионална гимназия по туризъм и строителство
град Смолян

Изпратихме абитуриентите от випуск 2019

СПГТС "Никола Й. Вапцаров" изпрати своите абитуриенти с бурни овации

С групово отброяване от 1 до 12, аплодисменти и празнични възгласи Професионалната гимназия по туризъм и строителство в Смолян изпрати за поредна година своите абитуриенти - този път от випуск 2019. Традиционно мероприятието бе на 15 май, а дворът на училището се изпълни с празнично облечени момчета, момичета, преподаватели и родители. Учителите изпратиха с радост, но и с лека тъга своите възпитаници на тържествената церемония.
Четирима от общо 18-те зрелостници завършват с отличен успех – Любомира Хаджиева, Нежми Хаджиев, Тодор Кисьов и Радослава Балджиева. 
В поздравителното си слово г-жа А. Караджова - директорът на училището, благодари на младите хора за това, че са избрали да учат в СПГТС, и то в една от най-търсените професии "Ресторантьор". Пожела им попътен вятър, светло бъдеще и успех на предстоящите матури. Прочувствени сърдечни думи на благодарност от името на випуска сподели зрелостничката Любомира Хаджиева. От името на родителите на завършващите ученици г-жа В. Филипова благодари на директора, класния ръководител - г-н Цв. Шукеров и на всички учители за всеотдайните грижи, а на абитуриентите пожела да вървят смело напред в живота и да покоряват собствените си върхове.
На свой ред младежите подариха на училището професионалния ресторантьорски уред Бен мари, необходим за известните в цялата област Смолян кетърингови обслужвания на гимназията, както и красиви цветя на целия педагогочески и непедагогически персонал.
Изпращането на абитуриентите бе съпътствано от празнична музикално-поетична програма и завърши с българско хоро, в което се включиха всички присъстващи.
Екипът на СПГТС "Никола Й. Вапцаров" пожелава на своите абитуриенти от випуск 2019 да запазят човешкото у себе си, да действат без страх от грешките си, да излизат от всяка трудна ситуация с високо вдигната глава и успешно да постигат мечтите си, за да ги карат да сияят!