Смолянска професионална гимназия по туризъм и строителство
град Смолян

Честита нова учебна 2018/2019 година!

 

Открихме новата 2018/2019 учебна година

 

Днес в ПГ по туризъм и строителство "Никола Й. Вапцаров" – Смолян за 48-ми път бе даден старт на новата учебна година. Дворът на училището бе изпълнен от ученици, учители и родители, дошли да споделят още едно ново начало.
Празникът започна по традиция с издигане на националното знаме под звуците на химна на страната и тържественото посрещане на училищното знаме.
Директорът на гимназията ни госпожа Антоанета Караджова поздрави всички ученици, учители и служители и им пожела успешна учебна година. Поздравления отправиха и официалните гости - г-жа Щерева от РУО-Смолян и г-жа Караджова от Община Смолян.
Поздравителни адреси по повод първия учебен ден изпратиха Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, Милена Дамянова – Председател на Комисията по образованието и науката в 44-то Народно събрание, Мария Семерджиева - началник на РУО - Смолян, както и десетки организации и издателства.
Приветствие към учителите и учениците от името на новопостъпилите осмокласници отправи Радослав Купенов от 8 а клас. Всички бяха посрещнати с питка и мед и с пожеланието на директора на гимназията да им върви по вода.
И отново коридорите на училището се изпълниха с веселата глъчка на стотици млади хора, които бързаха да влязат в класните стаи. Новоприетите ученици получиха като подарък за „добре дошли“ свитъци с персонални пожелания. А децата от новосформиралата се след няколкогодишно прекъсване паралелка по професия "Строителен техник" бе уважена лично от представител на Камарата на строителите като ги поздрави и им раздаде подаръци - тетрадки, химикалки и чертожни материали.