Смолянска професионална гимназия по туризъм и строителство
град Смолян

Наш десетокласник е сред най-добрите бармани на България

 

Представихме умения по барманство в Пловдив и София

 

Участието на нашата гимназия бе забелязано на деветото издание на Панорамата на професионалното образование 20-22 април 2017г. в Международния панаир-Пловдив. Най-големият форум, в който участват професионални училища от цялата страна и показват реалните резултати от годините работа и обучение бе открит от зам.-министъра на образованието и науката Мария Гайдарова.

И ние сред 350 ученици от цялата страна от около 150 училища демонстрирахме подготовката и практическите си професионални умения. 11 бяха състезанията по професии, които представляват финален национален кръг на надпреварите в отделните региони на страната – най-добър млад сладкар, барман, готвач, сервитьор, автомонтьор, строител, фризьор.

Атракцията бе при барманите в София, където в категорията „Най-добър млад барман“ нашето училище бе представено от Емил Александров-10 клас и неговия ментор г-жа А. Караджова. Този финален кръг за 18-те бармани бе предизвикателен и динамичен. Макар само няколко секунди време да не стигнаха на Емил за класиране на челните места, той предизвика истински фурор с безалкохолния си коктейл под №10, а това е първото национално състезание за нашия ученик.

Поднасяме поздравленията си за представянето, чрез което името на СПГТС „Никола Й. Вапцаров“ отново бе забелязано!